Încă o franciză imobiliară din SUA încearcă piaţa din România

Încă o franciză imobiliară din SUA încearcă piaţa din România

Compania de franciză imobiliară ERA vrea să ajungă la o reţea de 35 de birouri în trei ani, pe o piaţă în care succesul francizelor în imobiliare încă se lasă aşteptat. 

Compania americană ERA Real Estate, una dintre cele mai mari reţele de franciză imobiliară la nivel global şi-a deschis birou şi în România. Pe termen scurt, de trei ani, ERA vrea să ajungă la o reţea de 35 de birouri în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Pe o perioadă de zece ani, compania vrea să ajungă la 100 de birouri. La fel cum vrea şi Răzvan Cuc, cel care deţine master franciza pentru Re/Max în România.

"Sunt trei lucruri pe care le analizăm şi pe care le luăm un calcul atunci când intrăm pe o piaţă nouă. Primul este numărul de tranzacţii. În al doilea rând, ne uităm şi la preţurile locuinţelor, ce se întâmplă, scad, cresc sau se stabilizează. Şi al treilea lucru important este în cât timp se vinde o prorprietate. Spre exemplu, datorită crizei din 2008, am fost nevoiţi să închidem birourile din Irlanda, Spania şi Grecia", spune Francois Gagnon, directorul ERA Europa. 

Planurile par măreţe pentru o piaţă imobiliară precum cea din România, unde mai multe francize, precum Re/Max, Century 21 Hirsh au tras oblonele datorită crizei. Nici revigorările francizelor, prin schimbarea proprietarilor, odată cu dezgheţul pieţei rezidenţiale nu par să aducă succesul anticipat. 

 

Sursa 
 Newsletter
Abonează-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu cele mai noi si profitabile oportunitati de franciza, stiri, evenimente si multe alte informatii utile!