Premier Capital plătește 65,3 milioane dolari pentru franciza McDonald's în România

Premier Capital plătește 65,3 milioane dolari pentru franciza McDonald's în România

Grupul american McDonald's a cedat franciza a 66 de restaurante din România firmei malteze Premier Capital, divizie a Hili Ventures, într-o tranzacție de 65,33 milioane dolari (60 milioane euro), a anunțat Premier Capital.

Anterior surse din piață au declarat pentru Profit.ro că valoarea tranzacției este estimată la 50 milioane euro. 

Hili Ventures mai operează în România, într-un joint venture cu grupul VJ Salomone din Malta, un magazin Apple sub brandul iCentre.

 

”Tranzacția constă într-o sumă totală de 65,331 milioane dolari plătibilă în majoritate la încheierea acordului de cumpărare de acțiuni, în timp ce diferența va fi achitată în două etape, prima în termen de două luni și a doua nu mai târziu de 22 ianuarie 2017, în conformitate cu termenii acordului menționat”, se arată într-un comunicat al Premier Capital.

Potrivit sursei citate, activele brute ale McDonald's România însumau 69,52 milioane dolari la sfârșitul anului 2015, iar profitul era de 11 milioane dolari.

”Suntem pregătiți să dezvoltăm afacerea din România”, a declarat Melo Hilli, CEO Premier Capital.

În octombrie anul trecut, McDonald's a început să cumpere restaurantele francizate din România, iar din cele 67 de unități existente pe piața locală, unul singur a ales să rămână în continuare francizat, cel din Galați. Această unitate va raporta, însă, tot către Premier Capital, existând un acord în acest sens, au arătat sursele.

Din punct de vedere al managementului, și în noua formulă conducerea va fi asigurată în continuare de actualul CEO al McDonald's România, Daniel Boaje, iar unitățile McDonald's din România vor continua să opereze ca și până acum.

Daniel Boaje explica, la jumătatea anului trecut, că modelul de dezvoltare al McDonald's este mai întâi acela de a deschide restaurante în proprietate, iar apoi să le dea în franciză.

Sursa 
 Newsletter
Abonează-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu cele mai noi si profitabile oportunitati de franciza, stiri, evenimente si multe alte informatii utile!