Radu Tanase, co-fondatorul lantului de restaurante Calif, a anuntat ca incepe francizarea brandului Condimental de Calif, lansat in luna iunie, in cadrul conferintei Fast Forward Business Summit. Primul restaurant in regim de franciza va fi deschis in aproximativ 3 saptamani, in zona Bucur Obor din Bucuresti. De asemenea, tot in cateva saptamani va fi deschis si al doilea restaurant propriu Condimental, in Victoriei.
Radu Tanase a explicat ca a ales sa francizeze brandul Condimental pentru ca isi doreste sa educe clientela, este un brand care aduce o noutate totala si are incredere ca va avea succes.
Taxa de franciza pentru un astfel de restaurant este 15.000 de euro, redeventa lunara este procentuala, iar investitia in restaurant poate varia intre 120.000 si 170.000 de euro, in functie de marimea spatiului si alte criterii.
“Avem in plan si extinderea in afara tarii, dar voi detalia la momentul potrivit. Ar putea sa fie chiar o tara indepartata, nu una din regiune”, a mai spus Radu Tanase.
Radu Tanase isi propune sa schimbe piata de fast-food prin conceptul Condimental si mizeaza pe “fericirea” angajatilor, asa cum o numeste. Astfel, restaurantul functioneaza doar cu program de zi, s-a renuntat la clasicul non-stop din aceasta nisa si chiar la programul extins.
Acesta a mai spus ca va franciza si brandul Calif, in viitor, dar pentru moment a ales sa inceapa francizarea Condimental pentru ca rezultatele primului restaurant, din zona Marasesti, in primele luni de functionare au fost peste asteptari, dar si pentru ca acest brand se adreseaza unor clienti premium, din Bucuresti sau marile orase.
