Compania poloneză AmRest preia franciza Starbucks în România şi Bulgaria pentru 16 milioane de euro

RO România

Compania poloneză AmRest preia franciza Starbucks în România şi Bulgaria pentru 16 milioane de euro

Compania poloneză AmRest Holdings a anunţat vineri că a preluat franciza de cafenele Starbucks în România şi Bulgaria, într-o tranzacţie estimată la 16 milioane de euro. 

"AmRest Holdings a preluat integral cele două companii care operează lanţurile de cafenele Starbucks în România şi Bulgaria. Preţul final al tranzacţiei va fi stabilit la încheierea tranzacţiei, iar achiziţia reţelelor Starbucks în România şi Bulgaria se potriveşte perfect cu strategia noastră şi asigură mijloacele de a intra pe piaţa romînească, a doua ca mărime din Europa Centrală, şi care are o economie într-o dinamică crescătoare", se arată într-un comunicat al AmRest Holdings.

În acelaşi timp, prin preluarea cafenelelor din Bulgaria, compania îşi întăreşte prezenta şi portofoliul pe această piaţă.

AmRest deţine franciza pentru reţeaua Starbucks din 2007, când a deschis prima cafenea în Praga, iar în prezent operează 67 de cafenele în Polonia, Cehia şi Ungaria. În urma tranzacţie, compania va opera şi cele 14 cafenele din România şi 5 din Bulgaria.

Anul trecut, în România au fost deschise patru cafenele, iar pentru acest an urmează să fie deschise încă 7 unităţi, dintre care unele sunt deja funcţionale.

În aprilie 2007, Starbucks a intrat pe piaţa din România, deschizând prima cafenea din Europa Centrală şi de Est, ca rezultat al unui joint-venture încheiat cu partenerul său european, grupul elen Marinopoulos. Marinopoulos au pierdut franciza anul trecut, în favoarea unei companii din Bulgaria.

AmRest Holdings este cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrală şi mai deţine franciza pentru KFC, Pizza Hut şi Burger King.

Compania este listată la bursa de la Varşovia şi are o capitalizare de 590 de milioane de euro. În 2013, compania a avut o cifră de afaceri de peste 650 de milioane de euro.

Sursa 
 Newsletter
Abonează-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu cele mai noi si profitabile oportunitati de franciza, stiri, evenimente si multe alte informatii utile!