Yves Rocher fuzionează cu franciza magazinelor grupului francez în România, după ce a preluat-o cu 5 milioane de euro la finele anului trecut

Yves Rocher fuzionează cu franciza magazinelor grupului francez în România, după ce a preluat-o cu 5 milioane de euro la finele anului trecut

Compania de cosmetice Yves Rocher Romania SRL va prelua prin absorbție Cosmetiques de France SRL, franciza produselor grupului francez în România, companie cumpărată la finele anului trecut cu 5 milioane de euro de la doi antrepenori români, Alexandru Răbâncă și Gabriel Dunăreanu.

Grupul francez a intrat în România în 1999 în sistem de franciză, când Alexandru Răbâncă a început să dezvolte lanțul de magazine Yves Rocher.

Direct, grupul francez a intrat în 2008 și s-a axat pe vânzările prin corespondență și pe internet, prin Yves Rocher Romania SRL.

În urma tranzacției de la finele anului trecut, estimată la 5 milioane de euro, Yves Rocher Romania SRL a devenit acționarul unic al Cosmetiques de France SRL.

În cursul lunii august, capitalul social al Yves Rocher Romania SRL a fost majorat cu 31,51 milioane de lei, la 33,61 milioane de lei, prin aportul în numerar al Yves Rocher International (Franța), potrivit datelor din proiectul de fuziune al celor două societăți.

Cosmetiques de France, care operează o rețea de circa 40 de magazine deservite de aproape 180 de angajați, a înregistrat afaceri de 27,96 milioane de lei în 2016, comparativ cu 23,4 milioane de lei în anul precedent. Profitul net al companiei a crescut cu 45%, la 3,65 milioane de lei.

Cu aproape 30 de salariați, Yves Rocher România a consemnat anul trecut o cifră de 56 milioane de lei, în scădere de la 57,94 milioane de lei în 2015.

Profitul net s-a redus de aproape 3 ori, la 1,1 milioane de lei.

Sursa 
 Newsletter
Abonează-te la newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu cele mai noi si profitabile oportunitati de franciza, stiri, evenimente si multe alte informatii utile!